top of page

Lentekriebels

Hou jij ook zoveel van de lente? Langer licht, warmer weer,

de mooie groene bomen met kleurrijke bloemen eromheen. en natuurlijk de vogeltjes die weer beginnen met fluiten.

Maar hoe kan je dat in je woning toepassen?


Om te beginnen kan je planten en bloemen alvast in je huis zetten. Ze zijn nog niet volop in de bloei maar dat kan prima. Denk bijvoorbeeld aan pioenrozen, magnolia's of narcissen, die hebben de ultieme lentelook. Je kan ook kiezen voor bloembollen in een glazen potje. Op deze manier haal je een stukje buiten naar binnen.



Verder kan je kijken naar de kleuren en materialen die je in huis heb. Bijvoorbeeld je wollen plaid te vervangen door een vrolijk kleurrijk exemplaar. of je vloerkleed te vervangen door een opvallend item. Denk bij kleuren aan warme kleuren met een gele ondertoon: zonnegeel, oranje, zalmrose (abrikoos), turqoise, fel groen, oranjerood. Denk aan narcissen en het felle groene gras in het voorjaar. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon: blauw, rood, paars, fuchsia, wit, zilver.



En als kers op de taart is de geur natuurlijk het meest onmisbaar. Niets zo fijn namelijk als een heerlijke frisse lentegeur. Deze geuren haal je ook in huis met geurkaarsen, geurstokjes of sprays. Voor het ultieme lentegevoel kies je een bloemengeur, de geur van duingras of de geur van vers gewassen katoen. Geuren zijn erg persoonlijk, dus ruik vooral goed voordat je koopt. De opties zijn eindeloos en de perfecte geur maakt jouw lentehuis helemaal af.







2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page